Това заяви пред журналисти Мария Габриел от ГЕРБ.  Мария Габриел изтъкна,

...
Това заяви пред журналисти Мария Габриел от ГЕРБ.  Мария Габриел изтъкна,
Коментари Харесай

Разговорите не са в ледена епоха: Габриел с условия към ПП frognews.bg

Това съобщи пред публицисти Мария Габриел от ГЕРБ. 

 

Мария Габриел посочи, че разочарованието в обществото е голямо, както и недоверието в пратньорите ни, а страхът в администрацията е поразителен.

 

" От тази рецесия се излиза единствено с старания за доверие от всички участници в обществено-политическия живот. И в случай че същинската цел е да се погрижим за стабилността на страната и сигурността на хората, то всеки би трябвало да направи крачка обратно и да предложим решение, работещо решение, което да носи обединяване и непоклатимост. Мандатоносителят е на ход - да търси и да откри поддръжка ", сподели Габриел.

 

Повод за коментара й е решението на Борисовата партия да стопира договарянията с ПП-ДБ за съставянето на така наречен “ротационно държавно управление ” - формула с 18-месечен хоризон. Според нея пръв министър председател ще е акад. Николай Денков, препоръчан от Политическа партия за поста, а вицепремиер - издигнатата от ГЕРБ Мария Габриел. Във втората половина на този интервал двамата трябваше да разменят постовете си. Разговорите бяха във финалната си фаза, а Габриел върна първия мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев несбъднат със поръчка, че към този момент има единодушие за реализирането на държавно управление с мандата на ПП-ДБ. Разпространените от Радостин Василев записи обаче удариха спирачката на този развой. 

 

В неделя акад. Николай Денков съобщи, че поддържа връзка с Мария Габриел и чака диалозите да бъдат обновени в къс период. От ГЕРБ обаче имаше разнопосочни сигнали. 

 

Депутати от редиците на Бойко Борисов първо желаеха не Денков, а Габриел да е тази, която да вземе мандата от президента - нещо, което не би трябвало да е допустимо по Конституция, защото главният закон допуска, че мандатът за сформиране на кабинет се връчва на претендент за министър-председател. После се заприказва за промяна на формулата и възможната замяна на първичния тип на държавното управление - Мария Габриел да е министър председател, а Денков да седне на вицепремиерския пост в първите 9 месеца живот на ротационното държавно управление. Идеята бе отхвърлена от Политическа партия, които обявиха, че този вид не се разисква. 

 

Междувременно от “Демократична България ” заговориха и за нов вид - държавно управление с специалисти. 

 

Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР